Clips/VirtualDubMod trouble

This forum is for questions and discussion of all the aspects of handling your footage. If you have questions about capturing/ripping footage, AviSynth, or compression/encoding/converting, look here.

Clips/VirtualDubMod trouble

Postby Cornwiggle » Sun Jan 07, 2007 11:50 am

I have a problem, for my source footage I have ogm files. I've used them before and was able to run them through VDM as something else, but now when I try it I the image won't show up and I get "VideoSourceAVIerror: The source image format is not acceptable. (error code -2)"

Is there anyway to fix that or it is just not compatable period? And is there any other way to turn the ogm files into some other file?
¯\(°_o)/¯
User avatar
Cornwiggle
 
Joined: 10 May 2003
Location: Lost Ground

Postby JaddziaDax » Sun Jan 07, 2007 12:45 pm

DirectShowSource("c:/path/to/video/file.here")

have you tried this in AVIsynth?
User avatar
JaddziaDax
Crazy Cat Lady!
 
Joined: 16 Mar 2004
Location: somewhere i think O.o
Status: I has a TRU Arceus

Postby Cornwiggle » Sun Jan 07, 2007 1:01 pm

JaddziaDax wrote:DirectShowSource("c:/path/to/video/file.here")

have you tried this in AVIsynth?


I'm not too technical, where do I put that code?
¯\(°_o)/¯
User avatar
Cornwiggle
 
Joined: 10 May 2003
Location: Lost Ground

Postby JaddziaDax » Sun Jan 07, 2007 1:15 pm

in avisynth you just use directshowsource instead of AVISource

so it should look like this:

#ASYNTHER Default (AVISource)
DirectShowSource("c:/path/to/video/file.here")
converttoyv12(interlaced=true)
ect.


instead of this

#ASYNTHER Default (AVISource)
AVISource("c:/path/to/video/file.here")
converttoyv12(interlaced=true)
ect


with DirectShowSource you can open all sorts of files even .wmv files
User avatar
JaddziaDax
Crazy Cat Lady!
 
Joined: 16 Mar 2004
Location: somewhere i think O.o
Status: I has a TRU Arceus


Return to Footage Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests