video issues

This forum is for video and audio help and discussion.
justherefortheamvs
Joined: Mon Nov 19, 2012 6:44 am
Org Profile

video issues

Postby justherefortheamvs » Thu Nov 22, 2012 7:08 am

i made a video and exported it ( using premiere cs6 ) and it was fine now i try to do the second one in the same format and all diffrent ones but it comes out the same... it comes out with stripes in it.... but only on the black out lines or when there is a quick action example if someone jumps ( like in naruto ) or if someone runs real fast on screen why is this?

User avatar
mirkosp
The Absolute Mudman
Joined: Mon Apr 24, 2006 6:24 am
Status: (」・ワ・)」(⊃・ワ・)⊃
Location: Gallarate (VA), Italy
Contact:
Org Profile

Re: video issues

Postby mirkosp » Thu Nov 22, 2012 11:43 am

Premiere does have completely random export issues. Generally exporting uncompressed is the safest bet, but sometimes that comes out bugged too. Some people have had luck with exporting with UT Video as the codec, as well. A potential alternative is to export bit by bit, with seconds-long clips, and keep trying exporting a certain clip if it fails, until it's fine.
Yet another thing you could try is to open the project straight in adobe media encoder, while keeping premiere close. You should have File > Open Premiere Sequence or something of the sort in Media Encoder. At that point you can navigate to the project file and then select the sequence.
A final solution could be to try and export from after effects, as it is able to load premiere projects, but keep in mind that before doing that you might have to go around fixing conversion issues that could arise (afaik transitions don't translate well from premiere to after effects, for instance).
Image

User avatar
Pwolf
Friendly Neighborhood Pwaffle
Joined: Thu May 03, 2001 4:17 pm
Location: Some where in California, I forgot :\
Contact:
Org Profile

Re: video issues

Postby Pwolf » Fri Nov 23, 2012 1:52 am

Sounds like it's exporting interlaced. Check your settings and make sure they are set to progressive frames and use something lossless like UTVideo (420)
ImageImage
ImageImage
Like the AMV .Org App? Think about donating to help me make it better.

User avatar
mirkosp
The Absolute Mudman
Joined: Mon Apr 24, 2006 6:24 am
Status: (」・ワ・)」(⊃・ワ・)⊃
Location: Gallarate (VA), Italy
Contact:
Org Profile

Re: video issues

Postby mirkosp » Fri Nov 23, 2012 2:36 am

Pwolf wrote:Sounds like it's exporting interlaced.


...guess that might be what he meant with "stripes." Crud. :sweat:
Image


Return to “Video & Audio Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests