ATI 3D rage pro help needed

Locked
User avatar
XenoDrake
Joined: Mon Mar 04, 2002 1:05 am
Contact:
Org Profile

ATI 3D rage pro help needed

Post by XenoDrake » Tue May 06, 2003 8:16 am

i need to know what i need to DL in order to get this to work

http://www.ati.com/support/drivers/powered.html

this page dosent help, all the drivers say i dont have any compatable hardware. the device manager calles the capture card just what i typed into the title, an "ati 3D rage pro"

any help PLEASE!

ill be on the forums, on and off all day, so if you have a question ask it and check back and ill try to get an answer for you.

FYI
im at school trying to help them set up a DV editing system and this is the best captre card we could dig up....i know apsolutly nothing about this, and im not alone...cuz no one here knows eather. i just know that their are a lot of people here who DO know, so im asking here =\


any help/links to help/anything THANKS IN ADVANCE!

~XenoDrake
Signature:
This is a block of text that can be added to posts you make. There is a 512 character limit
www.myspace.com/xenodrake for tunes

User avatar
klinky
Joined: Mon Jul 23, 2001 12:23 am
Location: Cookie College...
Contact:
Org Profile

Post by klinky » Tue May 06, 2003 9:45 am

OK, the Rage 3D pro is not a capture card at all.


Do you have anything in 'unknown' devices or something?


Does the thing even have inputs :p. Is it a "All In Wonder" type dealy thingy. I mean if it's a All in Wonder, then I would look for All In Wonder drivers off of their site.

But heck, it may not even be a ATI card. You may just be looking under Graphic Adapters or something.

So umm, just Rage3D Pro is NOT a capture card. Look elsewhere in the device manager. Like Other Hardware/Unknown Devices.


~klinky

User avatar
XenoDrake
Joined: Mon Mar 04, 2002 1:05 am
Contact:
Org Profile

Post by XenoDrake » Tue May 06, 2003 9:48 am

the guy who gave it to us said it was an all in wonder, and no their is nothing in unknown. it reads in the device manager as what i said, but ill try the all in wonder anyway. if that dosent work then what...its not a capture card huh


~XenoDrake
Signature:
This is a block of text that can be added to posts you make. There is a 512 character limit
www.myspace.com/xenodrake for tunes

User avatar
klinky
Joined: Mon Jul 23, 2001 12:23 am
Location: Cookie College...
Contact:
Org Profile

Post by klinky » Tue May 06, 2003 10:00 am

Get DirectX 9:
http://www.microsoft.com/windows/direct ... efault.htm

Then get / install these :

http://www.ati.com/support/drivers/winm ... 32655.html


Also you may try grabbing the ATI Multimedia Center, but I think VirtualDub would also work.

http://mirror.ati.com/support/drivers/m ... nodvd.html



Also make sure you have the hard drives setup in DMA mode, double click on them in the device manager, there should be a tab or something in their properties. If you don't then you'll be dropping like %90 of the frames :p


=\


~klinky

User avatar
XenoDrake
Joined: Mon Mar 04, 2002 1:05 am
Contact:
Org Profile

Post by XenoDrake » Tue May 06, 2003 12:54 pm

ok, for the milti media thing you gave me, it says in the read me that i must have windows XP and im on 99

also, when i try to launch the "LaunchPad" i get an error message "AtiSServ failed to provide required interfaces!" and in the same folder as the LaunchPad program is another thing *im assuming* thats used to set up the TV out display, and it says "FATAL Reeoe: AtiSServ Regestry Access Failed To StartUo!"


....im totaly clueless here....


~XenoDrake
Signature:
This is a block of text that can be added to posts you make. There is a 512 character limit
www.myspace.com/xenodrake for tunes

User avatar
XenoDrake
Joined: Mon Mar 04, 2002 1:05 am
Contact:
Org Profile

Post by XenoDrake » Tue May 06, 2003 12:55 pm

im on windows 98* ><

~XenoDrake
Signature:
This is a block of text that can be added to posts you make. There is a 512 character limit
www.myspace.com/xenodrake for tunes

User avatar
klinky
Joined: Mon Jul 23, 2001 12:23 am
Location: Cookie College...
Contact:
Org Profile

Post by klinky » Tue May 06, 2003 1:35 pm

http://www.neoseeker.com/forums/index.p ... adid=96060

Some possible solutions there --------^


You may also try VirtualDub, File|Capture video, see if you get anything or see if it errors out.



ATI has kinda shoddy drivers :roll:

User avatar
Pwolf
Friendly Neighborhood Pwaffle
Joined: Thu May 03, 2001 4:17 pm
Location: Some where in California, I forgot :\
Contact:
Org Profile

Post by Pwolf » Wed May 07, 2003 5:19 pm

welll if it's an all in wonder, you can tell by looking at it. does it have tv-in? hehe



Pwolf

Locked

Return to “Hardware Discussion”