zarx 1.3 prob

If you have questions about compression/encoding/converting look here.
Locked
User avatar
Radiant_mt
Joined: Sat Jul 18, 2009 11:02 pm
Status: single
Location: Australia
Org Profile

zarx 1.3 prob

Post by Radiant_mt » Thu Apr 08, 2010 11:58 pm

Hello all,

I just downloaded the new zarx 1.3
And i have a problem.
Here is what happens

I have my uncompressed video and my uncompressed WAV file.
I put the Video file in to "input video"
I then put the WAV file in to "Input Audio"
I then press "encode"
It then encodes the audio.

But when it starts with the video file a message then comes up.

Image

Now once i press "close the program"

The report from zarx comes in.

Starting...
Encoding Audio Stream
Channels=2, BitsPerSample=16, SampleRate=44100Hz
Done!
x264 [info]: 640x480 @ 25.00 fps
Encoding video stream pass 1 of 1
x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 FastShuffle SSE4.2
x264 [info]: profile High, level 3.2

Cannot find H264 start code
Error importing C:\Users\Admin\Desktop\Final.avi-zarx264gui-temp.264: BitStream Not Compliant
Finished!


So what do i do?
MS Windows Vista Ultimate 64-bit SP1//Intel Core i7 CPU 950 @ 3.07 GHz, 12 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 285 // P6T Motherboard//930 gig hard drive and a 1.5 Terabyte external hard drive// CASE = Antec twelve hundred.
Dual Moniters - 1280 x 1024 LG FLATRON // 1920 x 1080 View Sonic FULL HD

Image

User avatar
mirkosp
The Absolute Mudman
Joined: Mon Apr 24, 2006 6:24 am
Status: (」・ワ・)」(⊃・ワ・)⊃
Location: Granarolo dell'Emilia (BO), Italy
Contact:
Org Profile

Re: zarx 1.3 prob

Post by mirkosp » Fri Apr 09, 2010 3:27 am

Mmmh... which version of windows are you using? Vista 64bit? That might be info that zarx could have a use for. If avs2yuv keeps crashing he might finally have to update the gui and x264 along with it...
Image

User avatar
Zarxrax
Joined: Sun Apr 01, 2001 6:37 pm
Location: Concord, NC
Contact:
Org Profile

Re: zarx 1.3 prob

Post by Zarxrax » Fri Apr 09, 2010 8:06 am

Look at the avisynth script (if you did not create one, one was generated for you), and post the script.

User avatar
Zarxrax
Joined: Sun Apr 01, 2001 6:37 pm
Location: Concord, NC
Contact:
Org Profile

Re: zarx 1.3 prob

Post by Zarxrax » Fri Apr 09, 2010 8:23 am

Actually, since you say you loaded the video file directly, it should have generated one that says "DirectShowSource(".....")

Change the "DirectShowSource" part to "AviSource"
and report back.

Locked

Return to “Conversion / Encoding Help”