AvsPMod Issues with HVEC 10bit

This forum is for video and audio help and discussion.
User avatar
AngelDragoon
Joined: Sun Jun 06, 2010 4:11 pm
Location: The Center of the Mitten
Org Profile

AvsPMod Issues with HVEC 10bit

Postby AngelDragoon » Wed Aug 09, 2017 11:11 am

As the title suggests, I'm unable to open any HVEC 10bit files in AvsPMod; whether using DirectShowSource or FFMpegSource2, neither will open .mkv or .mp4 files. All other files that aren't 10bit open just fine. Anyone have any incite on this? :book:

User avatar
Kireblue
Forum Admin
Joined: Tue Mar 06, 2007 10:44 pm
Location: Atlanta, Georgia
Contact:
Org Profile

Re: AvsPMod Issues with HVEC 10bit

Postby Kireblue » Wed Aug 09, 2017 12:02 pm

I'm not sure why those files wouldn't open, but if you just need to convert them, you may want to use the AMVtool app in the AMVPack. AMVtool can also encode them to 8bit, so that might fix the AVsPMod issue if you need to add filters, resize, or etc

User avatar
Mol
Strawberry Pie
Joined: Thu Feb 22, 2007 2:28 am
Status: Star Huntin'
Location: Sweden
Contact:
Org Profile

Re: AvsPMod Issues with HVEC 10bit

Postby Mol » Wed Aug 09, 2017 12:55 pm

DSS :meh
try to update ffms2 https://github.com/FFMS/ffms2/releases
or give lsmash a shot https://www.dropbox.com/sh/3i81ttxf028m ... asmwa?dl=0 (32bit if you use 32bit avisynth )
LSMASHVideoSource

not sure if it's supported tbh ; d
Still better than that MMO.
Image

User avatar
AngelDragoon
Joined: Sun Jun 06, 2010 4:11 pm
Location: The Center of the Mitten
Org Profile

Re: AvsPMod Issues with HVEC 10bit

Postby AngelDragoon » Fri Aug 11, 2017 7:55 pm

Turns out I needed to uninstall and delete everything related to the old AvsPMod, (and avisynth). Reinstalling the newest versions and the amv plugin pack, then overwriting the ffms.avsi etc. did the trick. Thanks for the suggestions/help, guys!


Return to “Video & Audio Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests