Avisynth open failure???

This forum is for video and audio help and discussion.

Avisynth open failure???

Postby FlamingMangos » Tue May 07, 2013 11:36 pm

When I try opening the file on Virtual Dub it says Avisynth open failure FFVideoSource: Can't open video.mkv (C:\AMV\Video.avs.avs,line 1)
My script is FFvideosource("video.mkv"). I even have the ffms2.dll file in the plugin folder in avisynth.
FlamingMangos
 
Joined: 17 Sep 2012

Re: Avisynth open failure???

Postby l33tmeatwad » Wed May 08, 2013 9:20 am

FlamingMangos wrote:When I try opening the file on Virtual Dub it says Avisynth open failure FFVideoSource: Can't open video.mkv (C:\AMV\Video.avs.avs,line 1)
My script is FFvideosource("video.mkv"). I even have the ffms2.dll file in the plugin folder in avisynth.
There could be a couple of different things that cause this issue, so I'll try to cover everything I can think of, post again if none of these fix your issue. I am assuming you have renamed your video you are trying to convert to "video.mkv" and it is in the folder "C:\AMV" with your avs script.

Possible Issue #1
The first thing I noticed is that you only mention ffms2.dll, but do not mention ffms2.avsi & ffmsindex.exe, which can mean one of two things:
1) You did not copy all 3 files to your plugins folder.
2) You downloaded the latest beta version that did not include those files.

Fix: Download the latest stable version and copy ffms2.avsi & ffmsindex.exe to your plugins directory.

Possible Issue #2
The next thing that could cause this issue is not having the necessary software installed to handle the container.

Fix: Download and install Haali Media Splitter.

Edit: Updated link to the new distribution site at GitHub.
Last edited by l33tmeatwad on Sat Oct 19, 2013 9:14 am, edited 4 times in total.
Sites: Website | Facebook | Twitter | YouTube
Guides & Scripts: AMV 101 | AviSynth 101 | Anime Upscale
PixelBlended Studios: Website | Facebook | Tumblr | Twitter | YouTube
User avatar
l33tmeatwad
 
Joined: 16 Feb 2005
Location: Charleston, SC
Status: Trolling

Re: Avisynth open failure???

Postby NotReallyHere » Wed May 08, 2013 10:38 am

Uhhh... this may be a silly suggestion, but did you load the plugin? It doesn't work if it's just sitting in your plugin folder right, I think...? (it's in another location for me XD)

LoadPlugin("C:\"location location location"\ffms2.dll")

Also, you can press F5 in avisynth to see if it works in avisynth, saves some time.
User avatar
NotReallyHere
Just for Fun
 
Joined: 21 Aug 2012

Re: Avisynth open failure???

Postby l33tmeatwad » Wed May 08, 2013 10:55 am

NotReallyHere wrote:Uhhh... this may be a silly suggestion, but did you load the plugin? It doesn't work if it's just sitting in your plugin folder right, I think...? (it's in another location for me XD)

LoadPlugin("C:\"location location location"\ffms2.dll")

Also, you can press F5 in avisynth to see if it works in avisynth, saves some time.

Everything in the plugins folder will load automatically, if they are not you may need to reinstall AviSynth and/or check to make sure your plugins folder is in the right location. The only time you should need to use "loadplugin()" would be if the dll is in another location.
Sites: Website | Facebook | Twitter | YouTube
Guides & Scripts: AMV 101 | AviSynth 101 | Anime Upscale
PixelBlended Studios: Website | Facebook | Tumblr | Twitter | YouTube
User avatar
l33tmeatwad
 
Joined: 16 Feb 2005
Location: Charleston, SC
Status: Trolling

Re: Avisynth open failure???

Postby FlamingMangos » Wed May 08, 2013 5:45 pm

Okay I tried your solutions but now it says theres no function called FFVideosource. I used the same script. I also tried FFVideoSource2 but its still the same.
FlamingMangos
 
Joined: 17 Sep 2012

Avisynth open failure???

Postby l33tmeatwad » Wed May 08, 2013 6:24 pm

FlamingMangos wrote:Okay I tried your solutions but now it says theres no function called FFVideosource. I used the same script. I also tried FFVideoSource2 but its still the same.

That means the plugin isn't loading, double check ffms2.dll, ffms2.avsi, ffmsindex.exe are in:

C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins (on a 64bit system and not in a sub folder)
or
C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins (on a 32bit system and not in a sub folder)
Sites: Website | Facebook | Twitter | YouTube
Guides & Scripts: AMV 101 | AviSynth 101 | Anime Upscale
PixelBlended Studios: Website | Facebook | Tumblr | Twitter | YouTube
User avatar
l33tmeatwad
 
Joined: 16 Feb 2005
Location: Charleston, SC
Status: Trolling

Re: Avisynth open failure???

Postby FlamingMangos » Wed May 08, 2013 6:29 pm

The files are in the folder but its still not working. I even tried reinstalling AviSynth but it still does not work. I have ffms2-r725-icl-4 and ffms-2.17-cplugin. I tried copying the files from ffms-2.17-cplugin to the plugin folder and it would say theres no function called FFvideosource but if I tried it with ffms2-r725-icl-4 instead it would say Avisynth open failure FFVideoSource: Can't open video.mkv (C:\AMV\Video.avs.avs,line 1). I'm so confused right now.... Why is it so complicated. Argggg....
FlamingMangos
 
Joined: 17 Sep 2012

Re: Avisynth open failure???

Postby FlamingMangos » Wed May 08, 2013 6:32 pm

I'm trying to follow this http://pixelblended.wordpress.com/amv-1 ... mp4-files/ Part B and I'm sure I downloaded the requirements but still can't seem to get it working.
FlamingMangos
 
Joined: 17 Sep 2012

Avisynth open failure???

Postby l33tmeatwad » Wed May 08, 2013 6:40 pm

Make sure you are using the 32bit version of everything.
Sites: Website | Facebook | Twitter | YouTube
Guides & Scripts: AMV 101 | AviSynth 101 | Anime Upscale
PixelBlended Studios: Website | Facebook | Tumblr | Twitter | YouTube
User avatar
l33tmeatwad
 
Joined: 16 Feb 2005
Location: Charleston, SC
Status: Trolling

Re: Avisynth open failure???

Postby BasharOfTheAges » Wed May 08, 2013 6:41 pm

uh... ".avs.avs" ? srsly?

In all seriousness, though. Post the actual code. It could be something stupid like bad characters in the real file name. I think avisynth doesn't like certain characters.
User avatar
BasharOfTheAges
Just zis guy, you know?
 
Joined: 14 Sep 2004
Location: Merrimack, NH
Status: Extreeeeeeeeeme

Re: Avisynth open failure???

Postby FlamingMangos » Wed May 08, 2013 6:46 pm

????? whats wrong? and I'm sure I'm using 32 bit of everything.
FlamingMangos
 
Joined: 17 Sep 2012

Re: Avisynth open failure???

Postby FlamingMangos » Wed May 08, 2013 6:47 pm

This is the script FFvideosource("video.mkv") #Input video
ConvertToRGB(matrix="rec709") #If the video is HD
FlamingMangos
 
Joined: 17 Sep 2012

Re: Avisynth open failure???

Postby FlamingMangos » Wed May 08, 2013 6:47 pm

The file name is just video.mkv
FlamingMangos
 
Joined: 17 Sep 2012

Re: Avisynth open failure???

Postby BasharOfTheAges » Wed May 08, 2013 6:50 pm

so, instead of recognizing that <video.mkv> was a variable name meaning whatever your video file name actually is, you just renamed your mkv to "video.mkv" ?

I'm going to guess that since you're avs file is suffixed by.avs.avs you have file extensions hidden... try turning them on and seing what your video file is actually named.
User avatar
BasharOfTheAges
Just zis guy, you know?
 
Joined: 14 Sep 2004
Location: Merrimack, NH
Status: Extreeeeeeeeeme

Avisynth open failure???

Postby l33tmeatwad » Wed May 08, 2013 6:58 pm

Please list the exact directory the dll, avsi, and exe were placed.
Sites: Website | Facebook | Twitter | YouTube
Guides & Scripts: AMV 101 | AviSynth 101 | Anime Upscale
PixelBlended Studios: Website | Facebook | Tumblr | Twitter | YouTube
User avatar
l33tmeatwad
 
Joined: 16 Feb 2005
Location: Charleston, SC
Status: Trolling

Next

Return to Video & Audio Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests