Avisynth open failure???

This forum is for video and audio help and discussion.
FlamingMangos
Joined: Mon Sep 17, 2012 9:27 pm
Org Profile

Avisynth open failure???

Postby FlamingMangos » Tue May 07, 2013 11:36 pm

When I try opening the file on Virtual Dub it says Avisynth open failure FFVideoSource: Can't open video.mkv (C:\AMV\Video.avs.avs,line 1)
My script is FFvideosource("video.mkv"). I even have the ffms2.dll file in the plugin folder in avisynth.

User avatar
l33tmeatwad
Joined: Wed Feb 16, 2005 3:22 pm
Status: Trolling
Location: Blacksburg, VA
Contact:
Org Profile

Re: Avisynth open failure???

Postby l33tmeatwad » Wed May 08, 2013 9:20 am

FlamingMangos wrote:When I try opening the file on Virtual Dub it says Avisynth open failure FFVideoSource: Can't open video.mkv (C:\AMV\Video.avs.avs,line 1)
My script is FFvideosource("video.mkv"). I even have the ffms2.dll file in the plugin folder in avisynth.
There could be a couple of different things that cause this issue, so I'll try to cover everything I can think of, post again if none of these fix your issue. I am assuming you have renamed your video you are trying to convert to "video.mkv" and it is in the folder "C:\AMV" with your avs script.

Possible Issue #1
The first thing I noticed is that you only mention ffms2.dll, but do not mention ffms2.avsi & ffmsindex.exe, which can mean one of two things:
1) You did not copy all 3 files to your plugins folder.
2) You downloaded the latest beta version that did not include those files.

Fix: Download the latest stable version and copy ffms2.avsi & ffmsindex.exe to your plugins directory.

Possible Issue #2
The next thing that could cause this issue is not having the necessary software installed to handle the container.

Fix: Download and install Haali Media Splitter.

Edit: Updated link to the new distribution site at GitHub.
Last edited by l33tmeatwad on Sat Oct 19, 2013 9:14 am, edited 4 times in total.
Software & Guides: AMVpack | AMV 101 | AviSynth 101 | VapourSynth 101
PixelBlended Studios: Website | Facebook | Tumblr | Twitter | YouTube

User avatar
NotReallyHere
The Macho Man
Joined: Tue Aug 21, 2012 11:50 am
Org Profile

Re: Avisynth open failure???

Postby NotReallyHere » Wed May 08, 2013 10:38 am

Uhhh... this may be a silly suggestion, but did you load the plugin? It doesn't work if it's just sitting in your plugin folder right, I think...? (it's in another location for me XD)

LoadPlugin("C:\"location location location"\ffms2.dll")

Also, you can press F5 in avisynth to see if it works in avisynth, saves some time.

User avatar
l33tmeatwad
Joined: Wed Feb 16, 2005 3:22 pm
Status: Trolling
Location: Blacksburg, VA
Contact:
Org Profile

Re: Avisynth open failure???

Postby l33tmeatwad » Wed May 08, 2013 10:55 am

NotReallyHere wrote:Uhhh... this may be a silly suggestion, but did you load the plugin? It doesn't work if it's just sitting in your plugin folder right, I think...? (it's in another location for me XD)

LoadPlugin("C:\"location location location"\ffms2.dll")

Also, you can press F5 in avisynth to see if it works in avisynth, saves some time.

Everything in the plugins folder will load automatically, if they are not you may need to reinstall AviSynth and/or check to make sure your plugins folder is in the right location. The only time you should need to use "loadplugin()" would be if the dll is in another location.
Software & Guides: AMVpack | AMV 101 | AviSynth 101 | VapourSynth 101
PixelBlended Studios: Website | Facebook | Tumblr | Twitter | YouTube

FlamingMangos
Joined: Mon Sep 17, 2012 9:27 pm
Org Profile

Re: Avisynth open failure???

Postby FlamingMangos » Wed May 08, 2013 5:45 pm

Okay I tried your solutions but now it says theres no function called FFVideosource. I used the same script. I also tried FFVideoSource2 but its still the same.

User avatar
l33tmeatwad
Joined: Wed Feb 16, 2005 3:22 pm
Status: Trolling
Location: Blacksburg, VA
Contact:
Org Profile

Avisynth open failure???

Postby l33tmeatwad » Wed May 08, 2013 6:24 pm

FlamingMangos wrote:Okay I tried your solutions but now it says theres no function called FFVideosource. I used the same script. I also tried FFVideoSource2 but its still the same.

That means the plugin isn't loading, double check ffms2.dll, ffms2.avsi, ffmsindex.exe are in:

C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins (on a 64bit system and not in a sub folder)
or
C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins (on a 32bit system and not in a sub folder)
Software & Guides: AMVpack | AMV 101 | AviSynth 101 | VapourSynth 101
PixelBlended Studios: Website | Facebook | Tumblr | Twitter | YouTube

FlamingMangos
Joined: Mon Sep 17, 2012 9:27 pm
Org Profile

Re: Avisynth open failure???

Postby FlamingMangos » Wed May 08, 2013 6:29 pm

The files are in the folder but its still not working. I even tried reinstalling AviSynth but it still does not work. I have ffms2-r725-icl-4 and ffms-2.17-cplugin. I tried copying the files from ffms-2.17-cplugin to the plugin folder and it would say theres no function called FFvideosource but if I tried it with ffms2-r725-icl-4 instead it would say Avisynth open failure FFVideoSource: Can't open video.mkv (C:\AMV\Video.avs.avs,line 1). I'm so confused right now.... Why is it so complicated. Argggg....

FlamingMangos
Joined: Mon Sep 17, 2012 9:27 pm
Org Profile

Re: Avisynth open failure???

Postby FlamingMangos » Wed May 08, 2013 6:32 pm

I'm trying to follow this http://pixelblended.wordpress.com/amv-1 ... mp4-files/ Part B and I'm sure I downloaded the requirements but still can't seem to get it working.

User avatar
l33tmeatwad
Joined: Wed Feb 16, 2005 3:22 pm
Status: Trolling
Location: Blacksburg, VA
Contact:
Org Profile

Avisynth open failure???

Postby l33tmeatwad » Wed May 08, 2013 6:40 pm

Make sure you are using the 32bit version of everything.
Software & Guides: AMVpack | AMV 101 | AviSynth 101 | VapourSynth 101
PixelBlended Studios: Website | Facebook | Tumblr | Twitter | YouTube

User avatar
BasharOfTheAges
Just zis guy, you know?
Joined: Tue Sep 14, 2004 11:32 pm
Status: Breathing
Location: Merrimack, NH
Contact:
Org Profile

Re: Avisynth open failure???

Postby BasharOfTheAges » Wed May 08, 2013 6:41 pm

uh... ".avs.avs" ? srsly?

In all seriousness, though. Post the actual code. It could be something stupid like bad characters in the real file name. I think avisynth doesn't like certain characters.

FlamingMangos
Joined: Mon Sep 17, 2012 9:27 pm
Org Profile

Re: Avisynth open failure???

Postby FlamingMangos » Wed May 08, 2013 6:46 pm

????? whats wrong? and I'm sure I'm using 32 bit of everything.

FlamingMangos
Joined: Mon Sep 17, 2012 9:27 pm
Org Profile

Re: Avisynth open failure???

Postby FlamingMangos » Wed May 08, 2013 6:47 pm

This is the script FFvideosource("video.mkv") #Input video
ConvertToRGB(matrix="rec709") #If the video is HD

FlamingMangos
Joined: Mon Sep 17, 2012 9:27 pm
Org Profile

Re: Avisynth open failure???

Postby FlamingMangos » Wed May 08, 2013 6:47 pm

The file name is just video.mkv

User avatar
BasharOfTheAges
Just zis guy, you know?
Joined: Tue Sep 14, 2004 11:32 pm
Status: Breathing
Location: Merrimack, NH
Contact:
Org Profile

Re: Avisynth open failure???

Postby BasharOfTheAges » Wed May 08, 2013 6:50 pm

so, instead of recognizing that <video.mkv> was a variable name meaning whatever your video file name actually is, you just renamed your mkv to "video.mkv" ?

I'm going to guess that since you're avs file is suffixed by.avs.avs you have file extensions hidden... try turning them on and seing what your video file is actually named.

User avatar
l33tmeatwad
Joined: Wed Feb 16, 2005 3:22 pm
Status: Trolling
Location: Blacksburg, VA
Contact:
Org Profile

Avisynth open failure???

Postby l33tmeatwad » Wed May 08, 2013 6:58 pm

Please list the exact directory the dll, avsi, and exe were placed.
Software & Guides: AMVpack | AMV 101 | AviSynth 101 | VapourSynth 101
PixelBlended Studios: Website | Facebook | Tumblr | Twitter | YouTube


Return to “Video & Audio Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests