The Idiots Guide to Vegas

For help and discussion concerning Sony's Movie Studio and Vegas editing software.
Up In Flamez
Joined: Sun Apr 30, 2006 6:52 pm
Location: Los Angeles
Org Profile

Postby Up In Flamez » Tue Jun 27, 2006 12:54 am

heckka tite tutorial

made me see vegas in a lot easier way

u r a very good person :D

User avatar
Shadowfox85
Joined: Sat Aug 21, 2004 12:11 am
Location: A little town in Cali. WEST SIDE!!
Contact:
Org Profile

Postby Shadowfox85 » Tue Jun 27, 2006 5:13 am

Question:

Love Vegas, but I'm almost bout done with a project, but i dont know if you covered how to efficiently save and convert the project into a reasonably sized avi file, cuz i know it has to be under 100MB and everytime i try to save the project as an avi file its always too big. Any clues or solutions how to make a reasonable avi with the project?

Thanks!

User avatar
Ladymercury
Joined: Fri Oct 12, 2001 11:19 pm
Location: That, is what is called, Florida
Org Profile

Postby Ladymercury » Tue Jun 27, 2006 10:28 am

Go to your... er... custom or like properties part of your render screen and adjust your rendering settings...

... it also depends on your codec.
ImageImage
" Gray? You mean GLAY?! I like Jiro! "
The Idiot's Guide To Vegas - A Tutorial for Vegas Video
Lights and Sounds, now up on utoob.

Up In Flamez
Joined: Sun Apr 30, 2006 6:52 pm
Location: Los Angeles
Org Profile

Postby Up In Flamez » Wed Jun 28, 2006 1:25 am

does vegas have a scrubber like in premiere?

TaranT
Joined: Wed May 16, 2001 11:20 pm
Org Profile

Postby TaranT » Wed Jun 28, 2006 2:06 am

uP|iN|fLaM3z wrote:does vegas have a scrubber like in premiere?

On the left side of the timeline, underneath the track controls, you'll find the word "Rate" along with some triangles. Right-click the yellow triangle: this allows you to set the normal playback speed; i.e. the speed when you click the play button or press the spacebar. Normally, this should be set to '1'.

Next, grab the cluster of triangles above the yellow one and drag it right or left. That's your basic scrub.

Or, set the time cursor someplace interesting, then press the 'l' (el) key. Then press it once or twice more. Then press the 'k' key. Then press 'j' a few times. This is the JKL shuttle group. J plays in reverse, L plays forward, and K stops it.

Or, set the time cursor and press the space bar to start playback. Hold down the control and shift keys and slowly turn the mouse wheel.

Up In Flamez
Joined: Sun Apr 30, 2006 6:52 pm
Location: Los Angeles
Org Profile

Postby Up In Flamez » Fri Jun 30, 2006 12:19 am

Hey here's tip for vegas. LadyMercury u could add this tip to your tutorial.

This is for people who prefer the timeline and the monitor switched. (like in premiere,windows movie maker,etc.)

1. Load Vegas
2. Go to 'OPTIONS'
3. While holding SHIFT click on 'PREFERENCES' (MAKE SURE U HOLD DOWN SHIFT, OTHERWISE THIS WILL NOT WORK!!)
4. Go To INTERNAL http://img422.imageshack.us/img422/7210/sonyvegasinterfacechange6fg.jpg
5. Go to bottom where it says "Show Only Prefs Containting"
http://img348.imageshack.us/img348/4172/sonyvegas18ha.jpg
6. Type in "DOCK"
7. When "Frame Dock At Top" comes up, double click "FALSE"
http://img244.imageshack.us/img244/8978/sonyvegas25ti.jpg
8. Type in "TRUE" in capital letters.
9. Click ok and BAM! u got the timeline at the bottom and everything else on the top like in premiere or WMM
http://img330.imageshack.us/img330/7467/sonyvegasfinal4ga.jpg

Also if u get a window like this :
http://img418.imageshack.us/img418/8640/sonyvegas33lr.jpg
just go to the very top of the timeline and drag it down


Enjoy having Vegas look like other video editors!

-uP|iN|fLaM3z

User avatar
AerithReborn
Joined: Mon Oct 24, 2005 1:09 am
Location: Where you're not...
Contact:
Org Profile

Postby AerithReborn » Sat Jul 08, 2006 12:57 am

I've been having some technical difficulties with Vegas lately. I have made three videos (none post worthy) with the program and never had the same problem.

I followed the directions in A&E's Tech guides, the same way as I had with my last video, and made functioning clips. They work in Zoom Player and Windows Media just fine, and they worked fine before. But now I try to load them in Vegas and all I get is "Video: Stream attributes could not be determined" no matter how I load it. I get it from any avi I've ever used in the program, though other mvids I've collected play just fine. Is there anything I can do without reinstalling the program? (I seem to have misplaced my disks ^^; )
Sig coming soon...

jusu
Joined: Sat Aug 13, 2005 4:09 am
Contact:
Org Profile

Postby jusu » Mon Jul 10, 2006 5:17 am

hello..i downloaded that vegas 6 and i start doing things..i add music and then i get that video..when i try to add it to that timeline it just give voice :'(
here i´am

User avatar
fireemblem776
Joined: Thu Feb 17, 2005 11:01 pm
Location: California
Contact:
Org Profile

Postby fireemblem776 » Mon Jul 10, 2006 2:11 pm

It happend to me to what type of codec did you use? If it wa XVID or DIVX you will not be able to see it. It will just play the sound. I learned.-_-. SO if you want to use the clip you need to use in in huffyluv or the lossless codec in virtual dub. Hope that helps.
Image

jusu
Joined: Sat Aug 13, 2005 4:09 am
Contact:
Org Profile

Postby jusu » Tue Jul 11, 2006 8:36 am

yeah some guy told me something =) and now it is good =) but thanks anyway
here i´am

User avatar
fireemblem776
Joined: Thu Feb 17, 2005 11:01 pm
Location: California
Contact:
Org Profile

Postby fireemblem776 » Tue Jul 11, 2006 11:17 am

thats good
Image

Kyuu2k5
Joined: Sun May 14, 2006 8:10 am
Contact:
Org Profile

Postby Kyuu2k5 » Tue Jul 11, 2006 11:35 am

cool guide is there a dl version i can get? If possible can i make it?
Conquering others is strength,Conquering youself is true power

User avatar
Digitalmaster3605
Joined: Sun Apr 18, 2004 2:00 pm
Contact:
Org Profile

Postby Digitalmaster3605 » Thu Jul 13, 2006 1:56 am

Kyuu2k5 wrote:cool guide is there a dl version i can get? If possible can i make it?


http://vegas.aoi-tori.org/ go there, that's this guide in webpage form, and you can just save that page and every page that's one link deep, i know how to do it in IE and thats the only reason I ever use IE, firefox ftw. if you don't know how, post and i'll tell ya.

Kyuu2k5
Joined: Sun May 14, 2006 8:10 am
Contact:
Org Profile

Postby Kyuu2k5 » Thu Jul 13, 2006 1:54 pm

k thankx alot, was getting limited with movie maker
Conquering others is strength,Conquering youself is true power

Kyuu2k5
Joined: Sun May 14, 2006 8:10 am
Contact:
Org Profile

Postby Kyuu2k5 » Mon Jul 17, 2006 9:23 am

i found away around it, all i odo is make the clips in movie maker save them there (they get the .wmv format and load them into vegas. IT may take longer but hey! it works! :lol:
Conquering others is strength,Conquering youself is true power


Return to “Sony Movie Studio & Vegas”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests