SD footage.... 1280 resolution, and flash.

For help and discussion concerning the Sony Vegas software.

SD footage.... 1280 resolution, and flash.

Postby L'arc~en~ciel » Thu Feb 16, 2012 1:42 am

I am curious how to do this here.

My issue is, I am using SD footage for an AMV, and have a few parts where flashes will be in effect, but the issue is, since it is SD, and it will be played to 1280x720, it of course has the black bars on the side, but the flash carries over and flashes over the black bars as well. I don't want that. I want the flash to happen solely on the footage itself. How would one make this happen?
User avatar
L'arc~en~ciel
 
Joined: 02 May 2005

Re: SD footage.... 1280 resolution, and flash.

Postby Nya-chan Production » Thu Feb 16, 2012 1:53 pm

The black bars are a fault by itself (unless it's for MEP or collab). Get rid of them ;x

That's all that's in there!
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Nya-chan Production
The :< point of view
 
Joined: 15 Nov 2006
Location: Ward 7F
Status: White bracelet

Re: SD footage.... 1280 resolution, and flash.

Postby L'arc~en~ciel » Thu Feb 16, 2012 11:48 pm

I'd love to, but as far as I know, I have a choice at 4:3. Keep it as is with black bars, or zoom in and make it ugly. =/
User avatar
L'arc~en~ciel
 
Joined: 02 May 2005

Re: SD footage.... 1280 resolution, and flash.

Postby L'arc~en~ciel » Fri Feb 17, 2012 1:14 am

Also suppose I should have mentioned, that the contest this is going to, has a mandatory 1280x720 aspect ratio going on, so yeah.
User avatar
L'arc~en~ciel
 
Joined: 02 May 2005

Re: SD footage.... 1280 resolution, and flash.

Postby Nya-chan Production » Fri Feb 17, 2012 3:22 am

"mandatory 1280x720 aspect ratio"

*facepalm*

Well, if you don't want to edit with the zoom then the thing you can do is edit in 4:3, render the video and THEN add the borders, obviously ;x
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Nya-chan Production
The :< point of view
 
Joined: 15 Nov 2006
Location: Ward 7F
Status: White bracelet

Re: SD footage.... 1280 resolution, and flash.

Postby L'arc~en~ciel » Fri Feb 17, 2012 3:50 am

Blah.... I might as well just cut out the flashes and leave those spots bland then..... sounds like too much just to cut the flashing over the black areas. I was just hoping there was a simple way in the "pan/crop" area, or in the rendering options to keep the flash in the 4:3 area or out of the borders....but if I have to put borders on in the end, then bleh....forget it.

And yeah.....zooming in will kill the quality and make character heads half-off the screen. I just don't want that. Thanks anyways.
User avatar
L'arc~en~ciel
 
Joined: 02 May 2005

Re: SD footage.... 1280 resolution, and flash.

Postby Nya-chan Production » Fri Feb 17, 2012 6:45 am

L'arc~en~ciel wrote:I was just hoping there was a simple way in the "pan/crop" area, or in the rendering options to keep the flash in the 4:3 area or out of the borders....

There's nothing as simple as that, unfortunately. The flash is just how you do it, so unless you crop it yourself, it's over the whole screen :3
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Nya-chan Production
The :< point of view
 
Joined: 15 Nov 2006
Location: Ward 7F
Status: White bracelet

Re: SD footage.... 1280 resolution, and flash.

Postby L'arc~en~ciel » Fri Feb 17, 2012 3:40 pm

Hmm, in the end, that wasn't so bad. I got it going, thank you.
User avatar
L'arc~en~ciel
 
Joined: 02 May 2005

Re: SD footage.... 1280 resolution, and flash.

Postby Nya-chan Production » Fri Feb 17, 2012 4:16 pm

No problem, hope I helped a bit... in directioning, at least ^^
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Nya-chan Production
The :< point of view
 
Joined: 15 Nov 2006
Location: Ward 7F
Status: White bracelet

Re: SD footage.... 1280 resolution, and flash.

Postby L'arc~en~ciel » Fri Feb 17, 2012 5:31 pm

You did. I appreciate it alot.
User avatar
L'arc~en~ciel
 
Joined: 02 May 2005


Return to Sony Vegas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests