Preview Box not working

For help and discussion concerning the Sony Vegas software.

Preview Box not working

Postby Sarukah » Thu Aug 12, 2010 1:15 pm

Hi all! I am having a really irritating issue with my Vegas HD Platinum 10 where the preview box/video does not play properly. Everytime I try to preview what I'm making the video is incredibly choppy, playing like 1 frame every 5 seconds.
Anyone know what is causing this and/or how I can fix it? It would be greatly appreciated cause this is killing me.
Sarukah
 
Joined: 02 Jun 2009

Re: Preview Box not working

Postby Nya-chan Production » Thu Aug 12, 2010 1:43 pm

Have you tried loading the preview into your memory (select a short part of the timeline, Shift + B)?
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Nya-chan Production
The :< point of view
 
Joined: 15 Nov 2006
Location: Ward 7F
Status: White bracelet

Re: Preview Box not working

Postby Sarukah » Thu Aug 12, 2010 1:58 pm

I just messed around with that a lot at your suggestion, but it doesn't seem to make any difference.
Sarukah
 
Joined: 02 Jun 2009

Re: Preview Box not working

Postby Nya-chan Production » Thu Aug 12, 2010 2:36 pm

In that case, can you compare your PC to the requirements?

http://www.sonycreativesoftware.com/mov ... deoediting

Vegas HD 10 is quite new and your PC might just be not able to catch up, especially if you edit in HD.
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Nya-chan Production
The :< point of view
 
Joined: 15 Nov 2006
Location: Ward 7F
Status: White bracelet

Re: Preview Box not working

Postby Sarukah » Thu Aug 12, 2010 9:24 pm

I'm pretty sure my computer meets the requirements, but maybe they don't. I'll test out an older version, thanks so much for the help!
Sarukah
 
Joined: 02 Jun 2009

Re: Preview Box not working

Postby Sarukah » Fri Aug 13, 2010 3:28 pm

Okay so I'm back and using movie studio HD 9. The preview box works a lot better, but its still choppy. The Shift + B doesn't seem to make a difference and I'm not editing in HD. Any ideas?
Sarukah
 
Joined: 02 Jun 2009

Re: Preview Box not working

Postby Nya-chan Production » Fri Aug 13, 2010 4:03 pm

It's weird that it doesn't make any difference - do you really have a part of the work selected when previewing?
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Nya-chan Production
The :< point of view
 
Joined: 15 Nov 2006
Location: Ward 7F
Status: White bracelet

Re: Preview Box not working

Postby Sarukah » Fri Aug 13, 2010 10:04 pm

Selected like so?
and then press shift + B?
Sarukah
 
Joined: 02 Jun 2009

Re: Preview Box not working

Postby Nya-chan Production » Sat Aug 14, 2010 4:55 am

Yes - the cursor should go slowly through the selection and then when it finishes it should be selected as a selection again and after pressing Space it should play nicely.
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Nya-chan Production
The :< point of view
 
Joined: 15 Nov 2006
Location: Ward 7F
Status: White bracelet

Re: Preview Box not working

Postby Sarukah » Sat Aug 14, 2010 2:11 pm

Awesome, that worked. Everything seems to be running smoothly now, thanks so much :D
Sarukah
 
Joined: 02 Jun 2009


Return to Sony Vegas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron