Avisynth Script Importer for Adobe CS5

For help and discussion about specific video editing systems like Adobe software, Windows Movie Maker, Magix, Sony Vegas, etc. Please note the subforums.

Re: Avisynth Script Importer for Adobe CS5

Postby Milk Or Life! » Mon Sep 13, 2010 3:46 am

just tryed that still just have gray thslashes on my clip in premiere but i just saw it works for me in ae o_O
GO MAGIC CARP USE SPLASH ATTACK.
User avatar
Milk Or Life!
Strawberry Pie
 
Joined: 22 Feb 2007
Location: Sweden
Status: Problem, Officer?

Re: Avisynth Script Importer for Adobe CS5

Postby Pwolf » Mon Sep 13, 2010 3:47 am

try re-linking them?
ImageImage
ImageImage
Like the AMV .Org App? Think about donating to help me make it better.
User avatar
Pwolf
Friendly Neighborhood Pwaffle
 
Joined: 03 May 2001
Location: Some where in California, I forgot :\

Re: Avisynth Script Importer for Adobe CS5

Postby Milk Or Life! » Mon Sep 13, 2010 3:49 am

ok it works now clearing it and importing fixed it : O seems like that reinstall helped
GO MAGIC CARP USE SPLASH ATTACK.
User avatar
Milk Or Life!
Strawberry Pie
 
Joined: 22 Feb 2007
Location: Sweden
Status: Problem, Officer?

Re: Avisynth Script Importer for Adobe CS5

Postby Castor Troy » Thu Sep 16, 2010 12:59 pm

Crap, I have 50+ avs scripts in a project and about 15 of them are either not loading, show a green screen blotch, or are considered offline.

When I close and reload the project, some of them work again, but others start having problems. It's completely random every time I load my project.

I can't have this happening. I've already upgraded to 5.0.2 and all of my avs scripts load fine in vdub64 :(
Image
"Vlad, you will not get my new blockbuster video. Sorry bro." - Chemix800, Hollywood Editor
User avatar
Castor Troy
Ryan Molina, A.C.E
 
Joined: 16 Jan 2001
Location: California
Status: Retired from AMVs

Re: Avisynth Script Importer for Adobe CS5

Postby Pwolf » Thu Sep 16, 2010 1:06 pm

This is a problem with the 64bit implementation (more like hack) of avisynth. the only way i've been able to get around it is to reload the project until all the files load or are at least considered "offline" in which case you can relink the files without any problems. If you try to relink a file that has an avisynth error (when it worked before), it will mess up the timeline for those clips.
ImageImage
ImageImage
Like the AMV .Org App? Think about donating to help me make it better.
User avatar
Pwolf
Friendly Neighborhood Pwaffle
 
Joined: 03 May 2001
Location: Some where in California, I forgot :\

Re: Avisynth Script Importer for Adobe CS5

Postby Castor Troy » Thu Sep 16, 2010 1:14 pm

Pwolf wrote:This is a problem with the 64bit implementation (more like hack) of avisynth. the only way i've been able to get around it is to reload the project until all the files load or are at least considered "offline" in which case you can relink the files without any problems. If you try to relink a file that has an avisynth error (when it worked before), it will mess up the timeline for those clips.


Yeah, this sucks.

I probably have to make different project files and load less avs scripts. It's inconvenient, but it's my only option if this will keep happening.

I really liked having just one project file and having multiple sequences. :(
Image
"Vlad, you will not get my new blockbuster video. Sorry bro." - Chemix800, Hollywood Editor
User avatar
Castor Troy
Ryan Molina, A.C.E
 
Joined: 16 Jan 2001
Location: California
Status: Retired from AMVs

Re: Avisynth Script Importer for Adobe CS5

Postby Pwolf » Thu Sep 16, 2010 1:18 pm

The issue happens no matter how many scripts you have imported. It's a little extra work when you first open the project but if you organize your files correctly, it shouldn't take more then a minute or two to get everything up and working correctly.

If you haven't already done so, try updating your version of avisynth x64 to the latest version also. The latest version was released August 29th. I haven't had a chance to test it yet though.
ImageImage
ImageImage
Like the AMV .Org App? Think about donating to help me make it better.
User avatar
Pwolf
Friendly Neighborhood Pwaffle
 
Joined: 03 May 2001
Location: Some where in California, I forgot :\

Re: Avisynth Script Importer for Adobe CS5

Postby Castor Troy » Thu Sep 16, 2010 1:59 pm

I just installed the newest avisynth and it's helping a little. A whole bunch of my scripts are still randomly not showing. :(
Image
"Vlad, you will not get my new blockbuster video. Sorry bro." - Chemix800, Hollywood Editor
User avatar
Castor Troy
Ryan Molina, A.C.E
 
Joined: 16 Jan 2001
Location: California
Status: Retired from AMVs

Re: Avisynth Script Importer for Adobe CS5

Postby Pwolf » Sat Sep 18, 2010 11:05 pm

I made some modifications to the plugin to help fix the issue of scripts not opening properly or generating errors on otherwise good scripts. It's more or less a hack then a real "fix" as the problem is with avisynth. For those that care, I check for an error during the initial loading of the clip, if it errors out, I have it try loading it again. Then when it loads avisynth, i do the same thing if an avisynth error is thrown. It shouldn't cause any abnormal problems but it might increase the overall memory usage. It needs to be tested more thoroughly so i'm releasing this as an "alpha" and without an installer:

Premiere CS AVS Importer x64 1.1a

Let me know of any issues that come up. I'll do my own testing and release a stable version in the future.
ImageImage
ImageImage
Like the AMV .Org App? Think about donating to help me make it better.
User avatar
Pwolf
Friendly Neighborhood Pwaffle
 
Joined: 03 May 2001
Location: Some where in California, I forgot :\

Re: Avisynth Script Importer for Adobe CS5

Postby Pwolf » Tue Nov 23, 2010 4:48 pm

New version available:

Installer
Source

As always, please report any issues so I may attempt to fix them on my end.
ImageImage
ImageImage
Like the AMV .Org App? Think about donating to help me make it better.
User avatar
Pwolf
Friendly Neighborhood Pwaffle
 
Joined: 03 May 2001
Location: Some where in California, I forgot :\

Re: Avisynth Script Importer for Adobe CS5

Postby EvaFan » Thu Dec 30, 2010 7:47 am

No problems whatsoever with the version/installer in the post above. All I have to do is take out the gradfun and fft3dfilter lines and the video plays with perfect fps/clarity. Setmtmode works fine too. Right now I am using 4 cores to process the video with avisynth and the other 2 for premiere and multitasking etc. Besides, I'll be rendering preview files when I start adding FX cause that will be the key problem as to why there are FPS drops when previewing.

All in all, I could convert to avis but that would take a long time and waste space if I can continue doing this without errors fluidly. Thx for the 64bit plugin.
"The people cannot be [...] always, well informed. The part which is wrong will be discontented, in proportion to [...] the facts they misconceive. If they remain quiet under such misconceptions, it is lethargy, the forerunner of death to public liberty. What country can preserve its liberties, if it's rulers are not warned [...] that this people preserve the spirit of resistance? The tree of liberty must be refreshed from time to time, with the blood of patriots and tyrants."-Thomas Jefferson
User avatar
EvaFan
 
Joined: 21 Mar 2004
Location: Somerset, KY
Status: (*゚▽゚)o旦~ ー乾杯ー♪

Previous

Return to Video Editing Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron