Windows Vista MM problems

For help and discussion concerning the Windows Movie Maker software.

Windows Vista MM problems

Postby Kuri_Rice » Mon Dec 29, 2008 2:20 pm

I have a Vista and the music maker on here is messing up something weird. I've never came across this before, but when I publish my AMV half of the screen is green while the other half is the movie. I've tested this out with different clips and pictures to see if there was something wrong with the original clips, but it did the same thing. I also found myself toggling with the settings to see if something was off, but once more, nothing worked. I'm not sure what it's doing for I've never have come across something like this before.
If anyone knows how I can fix this problem it'll be a lot of help.

<3 Kuri Rice
User avatar
Kuri_Rice
 
Joined: 23 Dec 2008
Location: Missouri
Status: Soggy Rice

Re: Windows Vista MM problems

Postby JaddziaDax » Mon Dec 29, 2008 8:11 pm

what compression is your source... and music maker? or movie maker?
User avatar
JaddziaDax
Crazy Cat Lady!
 
Joined: 16 Mar 2004
Location: somewhere i think O.o
Status: I has a TRU Arceus

Re: Windows Vista MM problems

Postby Kuri_Rice » Mon Dec 29, 2008 9:48 pm

Sorry, I meant Movie Maker. And I'm not sure how to figure that out. I've never had to deal with this problem before.
User avatar
Kuri_Rice
 
Joined: 23 Dec 2008
Location: Missouri
Status: Soggy Rice

Re: Windows Vista MM problems

Postby JaddziaDax » Mon Dec 29, 2008 11:07 pm

to get codec information right-click on the video file, and choose "properties" and click the tab that says "summery" it should be listed next to compression and if that doesn't work, get a program called GSpot and drop the file in it
User avatar
JaddziaDax
Crazy Cat Lady!
 
Joined: 16 Mar 2004
Location: somewhere i think O.o
Status: I has a TRU Arceus

Re: Windows Vista MM problems

Postby Kuri_Rice » Tue Dec 30, 2008 11:58 am

It seems to be both my Rurouni Kenchin and my Tokyo Mew Mew episodes that are doing this. I couldn't figure out GSpot, nor were there a summary with the files. Strange thing is, they worked perfectly fine in my dad's Vista Movie Maker. So, why do they work in one Vista Movie Maker, but the will not work in another? Is there anyway to fix this?
User avatar
Kuri_Rice
 
Joined: 23 Dec 2008
Location: Missouri
Status: Soggy Rice

Re: Windows Vista MM problems

Postby mirkosp » Tue Dec 30, 2008 12:44 pm

Sounds like they are xvid/divx videos (or some other kind of lossy encoded files). It's a bad idea to use lossy files to edit, as explained here.
Image
User avatar
mirkosp
MODkip
 
Joined: 24 Apr 2006
Location: Gallarate (VA), Italy
Status: (」・ワ・)」(⊃・ワ・)⊃

Re: Windows Vista MM problems

Postby The Origonal Head Hunter » Tue Dec 30, 2008 12:45 pm

One simple question to be answered:

Did you download them?

If so:

Image

That's a link, click it. It will explain what your problem is.Once you've gone over it, come back with questions.
RonnieDaking wrote:i like my anime like I like my women, from japan and speaking english

Image
Boredom.
User avatar
The Origonal Head Hunter
The Propheteer
 
Joined: 16 Jul 2005
Location: State of Denial
Status: Hooked on a Feeling

Re: Windows Vista MM problems

Postby Kuri_Rice » Tue Dec 30, 2008 1:25 pm

Well, peanuts. They are...
Thank you...I suppose I'll have to be careful when downloading.
User avatar
Kuri_Rice
 
Joined: 23 Dec 2008
Location: Missouri
Status: Soggy Rice

Re: Windows Vista MM problems

Postby The Origonal Head Hunter » Tue Dec 30, 2008 1:41 pm

Kuri_Rice wrote:I suppose I'll have to be careful when downloading.
Won't really matter. Most downloaded anime is in Divx/Xvid, just for sizes sake. You're much better off actually buying the DVDs.
RonnieDaking wrote:i like my anime like I like my women, from japan and speaking english

Image
Boredom.
User avatar
The Origonal Head Hunter
The Propheteer
 
Joined: 16 Jul 2005
Location: State of Denial
Status: Hooked on a Feeling

Re: Windows Vista MM problems

Postby Kuri_Rice » Wed Dec 31, 2008 4:46 pm

I do buy my anime...problem is is that I don't have a program to put that on my computer to make an AMV with. I used to have a program, but my computer crashed sometime ago and the program never really came back. So, I download so I can have it on my computer to make an AMV with.
User avatar
Kuri_Rice
 
Joined: 23 Dec 2008
Location: Missouri
Status: Soggy Rice

Re: Windows Vista MM problems

Postby JaddziaDax » Thu Jan 01, 2009 1:32 am

there is this little app we have on the org, plus a guide to tell you how to use it Read ErMaC & AbsoluteDestiny's Friendly AMV Guides
User avatar
JaddziaDax
Crazy Cat Lady!
 
Joined: 16 Mar 2004
Location: somewhere i think O.o
Status: I has a TRU Arceus

Re: Windows Vista MM problems

Postby Kuri_Rice » Fri Jan 02, 2009 11:07 pm

Thank you. That will be a lot of help. I am a bit stuck using archaic ways of making an AMV. I will have to read this. Thank you.
User avatar
Kuri_Rice
 
Joined: 23 Dec 2008
Location: Missouri
Status: Soggy Rice

Re: Windows Vista MM problems

Postby AngelaE8654 » Wed Jan 14, 2009 2:33 am

The Origonal Head Hunter wrote:One simple question to be answered:

Did you download them?

If so:

Image

That's a link, click it. It will explain what your problem is.Once you've gone over it, come back with questions.


Thank you for this. This helps me with some issues I was having as well.
User avatar
AngelaE8654
 
Joined: 14 Jan 2009

Re: Windows Vista MM problems

Postby SenTrix » Fri Jan 23, 2009 12:42 pm

Kuri_Rice wrote:I have a Vista and the music maker on here is messing up something weird. I've never came across this before, but when I publish my AMV half of the screen is green while the other half is the movie. I've tested this out with different clips and pictures to see if there was something wrong with the original clips, but it did the same thing. I also found myself toggling with the settings to see if something was off, but once more, nothing worked. I'm not sure what it's doing for I've never have come across something like this before.
If anyone knows how I can fix this problem it'll be a lot of help.

<3 Kuri Rice


Well if you have vista and have multiple accounts render/publish your AMV in the admin account, that should solve you problem. :roll:
Image <<..:: Click Me ::..>> Image
User avatar
SenTrix
 
Joined: 23 Jun 2008
Location: South East England
Status: Editing


Return to Windows Movie Maker

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests