Windows Movie Maker?! It's being weird. Someone help?

For help and discussion concerning the Windows Movie Maker software.

Windows Movie Maker?! It's being weird. Someone help?

Postby Cordate » Sun Dec 23, 2007 3:33 pm

Well, For the past 3 days, Windows Movie Maker has been a really big pain in my butt.

I go to start making a movie, right?
I clicked ONE Thing, it jams right up, and this pops up.
Image
Then closes automatically.
I can't make AMVs anymore, it closes when I click ANYTHING. :(


Can someone help? :roll:
Cordate
 
Joined: 20 Dec 2007

Postby BasharOfTheAges » Sun Dec 23, 2007 3:55 pm

It's a direct result of buggy software and / or "Doing it wrong" (TM). Do you use lossy footage in WMM? Compressed audio?
User avatar
BasharOfTheAges
Just zis guy, you know?
 
Joined: 14 Sep 2004
Location: Merrimack, NH
Status: Extreeeeeeeeeme

Postby blackdragonthegreat » Thu Dec 27, 2007 9:19 pm

perhamps you haven't installed the right video codec...
User avatar
blackdragonthegreat
 
Joined: 24 Dec 2007
Location: Rome, Lazio, Italy

Postby RoaringAnimeGeek » Fri Dec 28, 2007 4:59 pm

You know what they say, the technology is only as bad as the person using it, but then again, it does fuck up. I'd uninstall it and re-install it, just to be sure. Or it's just your computer fucking up, you never know.
If you show your own future, you won't have one.
Do not hate. Hate creates a war inside of you you may not be able to control.
RoaringAnimeGeek
 
Joined: 27 Dec 2007
Location: My living room, duh...

Postby Phantasmagoriat » Thu Jan 03, 2008 11:16 pm

My basic approach uses solely the following:
[no more no less ...ie. uninstall any garbage on your computer.]

The only things you'll need:
-have the AMVapp installed
-install the CCCP
-use the 'stand-alone' VLC Player for playback [optional]

Video to use:
-only edit using big lossless .avi video sources; such as HUFFYUV.avi's
[but not Lagarith.avi's for WMM users. The necessary codecs come with the app]
--->your video sources can be created using VirtualDub [vdub comes with the app]

Audio to use:
-only use big lossless .wav audio sources in your editor
--->these can be created using Audacity [usually]

-read this guide
-watch some good AMV's to avoid adding more crap to the heap.

if all the above is met... there aren't many reasons for errors.
Image
Org Profile | AMVGuide | Phan Picks! | THE424SHOW | YouTube | "Galactic Escape"

"Effort to Understand; Effort to be Understood; to See through Different Eyes."
User avatar
Phantasmagoriat
 
Joined: 06 Feb 2006
Status: ☁SteamPunked≈☂

Postby Phantasmagoriat » Thu Jan 03, 2008 11:38 pm

...I should also note that when making your video sources, disable the audio stream [under Streams>Stream list]... otherwise you'll be creating a source with good video, but it will be packaged along with an audio type... probably mp3... that could give you trouble.
Image
Org Profile | AMVGuide | Phan Picks! | THE424SHOW | YouTube | "Galactic Escape"

"Effort to Understand; Effort to be Understood; to See through Different Eyes."
User avatar
Phantasmagoriat
 
Joined: 06 Feb 2006
Status: ☁SteamPunked≈☂

Re: Windows Movie Maker?! It's being weird. Someone help?

Postby requiett » Sun Jan 13, 2008 12:40 am

Cordate wrote:Image

I've seen this error before. You need to check the air tires. It's where the power's generated.
User avatar
requiett
 
Joined: 12 May 2003
Location: Alaska

Postby lissaloo101 » Thu Mar 27, 2008 2:45 am

That same thing is happening to me too, but not immediately. And it only happens when I import songs then drag them to the bottom. Once it's there, that stupid error message pops up. It's annoying. D;
:D Hi.

Ike=♥
lissaloo101
 
Joined: 25 Mar 2008
Location: Louisiana

Postby JaddziaDax » Thu Mar 27, 2008 2:48 am

use an uncompressed WAV file instead of an mp3
User avatar
JaddziaDax
Crazy Cat Lady!
 
Joined: 16 Mar 2004
Location: somewhere i think O.o
Status: I has a TRU Arceus

Postby lissaloo101 » Thu Mar 27, 2008 11:48 am

JaddziaDax wrote:use an uncompressed WAV file instead of an mp3

I really wish I knew how to do that. Lol.
:D Hi.

Ike=♥
lissaloo101
 
Joined: 25 Mar 2008
Location: Louisiana

Postby Silk_SK » Mon Mar 31, 2008 6:21 pm

Go to tools/options/advanced and turn codecs on and off at random until you find the one's that are screwing you up.
User avatar
Silk_SK
 
Joined: 23 Apr 2007
Location: Where all good ROFLs are sold
Status: enduring/enjoying life

Postby AimoAio » Tue Apr 08, 2008 12:03 pm

I used to get that problem all the time,it made my computer really slow so I tried restarting it but that doesn't help.Had a look at how much free space my computer had left.98GB used.13GB free space :shock:

Started deleting alot of garbage and freed up at least 30GB and THEN windows movie maker worked.But still freezes and won't close when I work on a project for a few hours :\ so started deleting files I didnt really need to see if I could free up more space.It worked normal after that which was good :D

I'm not an expert at computers but sometimes lack of free space might affect some programs.So you could always try that.
Image
User avatar
AimoAio
Being elegantly...lazy
 
Joined: 16 Mar 2008
Location: Somewhere

Postby AimoAio » Tue Apr 08, 2008 12:05 pm

And by the way I can't see the picture lol.So I'm just kinda guessing what your problem is. :?
Image
User avatar
AimoAio
Being elegantly...lazy
 
Joined: 16 Mar 2008
Location: Somewhere

Postby mueller7792 » Wed Apr 09, 2008 10:26 pm

And by the way I can't see the picture lol.So I'm just kinda guessing what your problem is. Confused



hahahaha
User avatar
mueller7792
 
Joined: 05 Apr 2008
Location: Illinois

Postby mueller7792 » Wed Apr 09, 2008 10:26 pm

SORRY FOR DOUBLE POST, but the "Confused" at the end of that quote shouldn't be there... idk how it got there
User avatar
mueller7792
 
Joined: 05 Apr 2008
Location: Illinois

Next

Return to Windows Movie Maker

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests