Crashing.....

For help and discussion concerning the Windows Movie Maker software.

Crashing.....

Postby BlaCk_PeArL_27 » Fri Jan 12, 2007 1:59 pm

How can I avoid the wmm to keep crashing everytime?

I use this codec for my source (.AVI) clips:

XviD
DivX
HuffyUV
AviSynth
CCCP
Lagarith
FFDShow

and my only editing is VirtaulDub and WMM. Any kind of suggestion is accepted and appreciated. Thank you!
User avatar
BlaCk_PeArL_27
 
Joined: 11 Jan 2007
Location: SoCal, North Hills
Status: Married and lots of Child LOL

Re: Crashing.....

Postby Minion » Fri Jan 12, 2007 2:16 pm

Black_Pearl_Rainne wrote:How can I avoid the wmm to keep crashing everytime?

I use this codec for my source (.AVI) clips:

XviD ignore
DivX ignore
HuffyUV
AviSynth
CCCP ignore
Lagarith
FFDShow ignore

and my only editing is VirtaulDub and WMM. Any kind of suggestion is accepted and appreciated. Thank you!


done.
KioAtWork: I'm so bored. I don't have class again for another half hour.
Minion: masturbate into someones desk and giggle about it for the remaining 28 minutes
User avatar
Minion
 
Joined: 22 May 2004
Location: orlando

Postby BlaCk_PeArL_27 » Fri Jan 12, 2007 11:00 pm

He's not helping..... -_- anyone here?
User avatar
BlaCk_PeArL_27
 
Joined: 11 Jan 2007
Location: SoCal, North Hills
Status: Married and lots of Child LOL

Postby Willen » Sat Jan 13, 2007 5:46 am

Read the Sticky at the top of this forum.

But let me explain what Minion was trying to say. No, there is too much. Let <s>me</s> Scintilla sum up.
Scintilla wrote:<a href="http://www.amvwiki.org/index.php/DivX_Editing">Image</a>

And of course, by "Adobe Premiere", I mean "Microsoft Windows Movie Maker".
Having trouble playing back videos? I recommend: Image
User avatar
Willen
Now in Hi-Def!
 
Joined: 10 Jul 2005
Location: SOS-Dan HQ
Status: Melancholy

Postby BlaCk_PeArL_27 » Sat Jan 13, 2007 10:19 am

but why? I read the FAQ and also in the banner DO NOT USE XviD/DivX in ADOBE PREMIERE >_> then you say in WMM.

I really don't get you?
User avatar
BlaCk_PeArL_27
 
Joined: 11 Jan 2007
Location: SoCal, North Hills
Status: Married and lots of Child LOL

Postby Scintilla » Sat Jan 13, 2007 10:37 am

Black_Pearl_Rainne wrote:but why? I read the FAQ and also in the banner DO NOT USE XviD/DivX in ADOBE PREMIERE >_> then you say in WMM.

Did you click the banner? The same principles apply.
ImageImage
:pizza: :pizza: Image :pizza: :pizza:
User avatar
Scintilla
(for EXTREME)
 
Joined: 31 Mar 2003
Location: New Jersey
Status: Quo

Postby BlaCk_PeArL_27 » Sat Jan 13, 2007 11:38 am

oh! ok I get it :D Thanks!
User avatar
BlaCk_PeArL_27
 
Joined: 11 Jan 2007
Location: SoCal, North Hills
Status: Married and lots of Child LOL

Re: Crashing.....

Postby BlaCk_PeArL_27 » Thu Jan 18, 2007 2:07 pm

I have to go back again here but this time isn't DivX/Xvid problem :?
Black_Pearl_Rainne wrote:How can I avoid the wmm to keep crashing everytime?

I use this codec for my source <s>(.AVI)</s> .wmv clips:

<s>XviD</s>
<s>DivX</s>
HuffyUV
<s>AviSynth</s>
CCCP
<s>Lagarith</s>
FFDShow

and my only editing is VirtaulDub and WMM. <s>Any kind of suggestion is accepted and appreciated.</s> Thank you!
I don't know why it still keep closing the wmm everytime I add the clip in the timeline (previous timeline 1.26.07 then add clip 6.49) then it close. I did try to reopen again and still the same, it won't let me combine the haul clips and I get really pissed *sigh* just I thought I can finished my project but I really need someone to help me. :(
User avatar
BlaCk_PeArL_27
 
Joined: 11 Jan 2007
Location: SoCal, North Hills
Status: Married and lots of Child LOL

Postby Autraya » Fri Jan 19, 2007 1:57 am

cut your project in half and reimport like it says in the FAQ.
you've got to much there for it to handle.
new banzors in the making :p
User avatar
Autraya
Zero Punctuation
 
Joined: 11 Mar 2003
Location: Terra Australis
Status: old

Postby BlaCk_PeArL_27 » Fri Jan 19, 2007 3:02 am

autraya wrote:cut your project in half and reimport like it says in the FAQ.
you've got to much there for it to handle.


I did cut the project and it's look like a choppy clips :) but really thanks for the help.

And just I figure it out by my own :lol: I read my post here and then I remove one by one of the codec I install in my PC then I do reinstall it again to find out if one of them is working in WMM and vdub. So when I remove the FFDShow and CCCP in my PC, the WMM is running properly again like it was anew WMM then I know that I got too much codec running in WMM :lol: and now I finished my AMV also I add this in Announcement Forum and Exchange OP :P
User avatar
BlaCk_PeArL_27
 
Joined: 11 Jan 2007
Location: SoCal, North Hills
Status: Married and lots of Child LOL

Postby BasharOfTheAges » Fri Jan 19, 2007 1:52 pm

Having the codec installed isn't the problem... Have the video encoded in the format is. Just because you delete codecs from your computer, doesn't mean the problem will fix itself.

(if i'm off base here, i'm sorry, but it looks like you're trying to say that you deleted codecs and expected the problem to go away.)
User avatar
BasharOfTheAges
Just zis guy, you know?
 
Joined: 14 Sep 2004
Location: Merrimack, NH
Status: Extreeeeeeeeeme

Postby Minion » Fri Jan 19, 2007 2:06 pm

Black_Pearl_Rainne wrote:He's not helping..... -_- anyone here?


did you bother actually reading my post? specifically the changes i made to the list?
KioAtWork: I'm so bored. I don't have class again for another half hour.
Minion: masturbate into someones desk and giggle about it for the remaining 28 minutes
User avatar
Minion
 
Joined: 22 May 2004
Location: orlando

Postby BlaCk_PeArL_27 » Fri Jan 19, 2007 2:24 pm

Minion wrote:
Black_Pearl_Rainne wrote:He's not helping..... -_- anyone here?


did you bother actually reading my post? specifically the changes i made to the list?


sorry... <.< (NO COMMENT) ;)
User avatar
BlaCk_PeArL_27
 
Joined: 11 Jan 2007
Location: SoCal, North Hills
Status: Married and lots of Child LOL

Postby BlaCk_PeArL_27 » Fri Jan 19, 2007 2:31 pm

sorry for the double post :)

BasharOfTheAges wrote:Having the codec installed isn't the problem... Have the video encoded in the format is. Just because you delete codecs from your computer, doesn't mean the problem will fix itself.

Then why I finished editing and saving my AMV? If that's not the problem? :? I already upload it by LOCAL :?


BasharOfTheAges wrote:if i'm off base here, i'm sorry, but it looks like you're trying to say that you deleted codecs and expected the problem to go away.

Well actually I didn't say Directly that "the problem to go away" (quote from U) but to stop crashing and finished my project. That's what I mean... :>XD no stress :wink:
User avatar
BlaCk_PeArL_27
 
Joined: 11 Jan 2007
Location: SoCal, North Hills
Status: Married and lots of Child LOL

Postby Autraya » Fri Jan 19, 2007 5:36 pm

Black_Pearl_Rainne wrote:I remove the FFDShow and CCCP in my PC, the WMM is running properly again

Mine stuffed up (yes thank you Scintilla :) ) not because of FFDShow but because I had Haali set to split avi, uninstalling the whole codec pack is not always required (although it certainly solves the problem). You just need to figure out which parts of CCCP are causing the problem and not install them.
It's a pain in the ass to have to keep uninstalling CCCP to edit and then re-install to watch Pwaffles latest kick ass vid (shameless? at least I'm not plugging my own work minion) :P
or you could get VLC (but a codec pack is sooo much simpler that setting up all my playlists again)
new banzors in the making :p
User avatar
Autraya
Zero Punctuation
 
Joined: 11 Mar 2003
Location: Terra Australis
Status: old

Next

Return to Windows Movie Maker

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests