Exporting h.264 mp4 problems in CS4

Discussion and help related to Adobe video software goes here. e.x. Premiere, After Effects, Photoshop, etc.

Exporting h.264 mp4 problems in CS4

Postby SaitoHajime101 » Wed Sep 09, 2009 7:01 pm

Well I've tried exporting videos (all kinds) from Premiere Pro CS4 using the Adobe Media Encoder, and the end result comes out with green and gray bars all across the video, pretty much stating something screwed up in the middle of encoding. The only container that works in exporting without a problem is AVI. Everything else screws up like that. Any ideas? Thanks in advance.
SaitoHajime101
 
Joined: 09 Jun 2005
Location: USA

Re: Exporting h.264 mp4 problems in CS4

Postby mirkosp » Wed Sep 09, 2009 7:04 pm

The h.264 codec that's used by premiere is a pretty bad one. And even if it was good, you should always export as lossless. So my suggestion is to export as lagarith and then compress in a separate step, perhaps using the zarx264gui, which as the name suggest uses x264, a much better h.264 codec at that. :P
Image
User avatar
mirkosp
MODkip
 
Joined: 24 Apr 2006
Location: Gallarate (VA), Italy
Status: (」・ワ・)」(⊃・ワ・)⊃

Re: Exporting h.264 mp4 problems in CS4

Postby SaitoHajime101 » Wed Sep 09, 2009 7:57 pm

Thats what I thought. I ended up using MeGUI to export after exporting into avi. It's annoying but oh well I guess. Thanks for the help. 8-)
SaitoHajime101
 
Joined: 09 Jun 2005
Location: USA


Return to Adobe Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests