Problems to convert with Zarx264gui, audio error

This forum is for questions and discussion of all the aspects of handling your footage. If you have questions about capturing/ripping footage, AviSynth, or compression/encoding/converting, look here.

Problems to convert with Zarx264gui, audio error

Postby Geingel » Sat Apr 21, 2012 9:55 am

Hello.
I'm trying to convert an AMV with the last version of Zarx264gui
I insert de video and audio and when encode this error appears:
Image
(The right image say that "x264.exe stopped working")
I try with wav or mp3 audio and with all have error. Also I reinstall codecs (x264 video, Lame ACM MEP, CoreAAC Audio) but the problem persist.
¿Some help?
Rewards.
Thank's for reply.
Image
Geingel
 
Joined: 09 Oct 2010

Re: Problems to convert with Zarx264gui, audio error

Postby Mister Hatt » Sun Apr 22, 2012 12:25 pm

The x264 binary you have is lacking the audio patches. Stop replacing it with different versions and it should work fine.
Mister Hatt
 
Joined: 25 Dec 2007
Status: better than you

Re: Problems to convert with Zarx264gui, audio error

Postby mirkosp » Sun Apr 22, 2012 2:19 pm

Mister Hatt wrote:The x264 binary you have is lacking the audio patches. Stop replacing it with different versions and it should work fine.

qtaac cannot be compiled into x264. If you want it to work you NEED to install quicktime. :sweat:
Image
User avatar
mirkosp
MODkip
 
Joined: 24 Apr 2006
Location: Gallarate (VA), Italy
Status: (」・ワ・)」(⊃・ワ・)⊃

Re: Problems to convert with Zarx264gui, audio error

Postby Geingel » Sun Apr 22, 2012 4:34 pm

mirkosp wrote:install quicktime

This was the problem. A part of quicktime wasn't install.
Thank you.
Image
Geingel
 
Joined: 09 Oct 2010

Re: Problems to convert with Zarx264gui, audio error

Postby Zarxrax » Mon Apr 23, 2012 6:46 am

Its supposed to autodetect if quicktime is installed, and fall back to a different encoder if its not there. Apparently the check didnt work for some reason on your system.
User avatar
Zarxrax
 
Joined: 01 Apr 2001
Location: Concord, NC

Re: Problems to convert with Zarx264gui, audio error

Postby LantisEscudo » Mon Apr 23, 2012 12:09 pm

The presence of iTunes seems to confuse it. iTunes includes a partial Quicktime installation, but not the required DLL.

I had the same issue until I installed the full Quicktime.
User avatar
LantisEscudo
 
Joined: 08 Mar 2001
Location: Vermont

Re: Problems to convert with Zarx264gui, audio error

Postby Mister Hatt » Mon Apr 23, 2012 8:47 pm

Oh right, I keep confusing with qaac >__>
Mister Hatt
 
Joined: 25 Dec 2007
Status: better than you

Re: Problems to convert with Zarx264gui, audio error

Postby Zarxrax » Mon Apr 23, 2012 9:25 pm

Hmm... I guess I need to try to do a different check then... stupid itunes -_-
User avatar
Zarxrax
 
Joined: 01 Apr 2001
Location: Concord, NC

Re: Problems to convert with Zarx264gui, audio error

Postby Nunusaur » Wed May 16, 2012 10:00 pm

I'm having the same issue. I've tried uninstalling iTunes, tried re-installing QuickTime, but the problem persists. >.<
Nunusaur
 
Joined: 03 May 2012

Re: Problems to convert with Zarx264gui, audio error

Postby LantisEscudo » Wed May 16, 2012 10:46 pm

Nunusaur wrote:I'm having the same issue. I've tried uninstalling iTunes, tried re-installing QuickTime, but the problem persists. >.<


What fixed it for me was installing iTunes, then installing QuickTime, and restarting.
User avatar
LantisEscudo
 
Joined: 08 Mar 2001
Location: Vermont

Re: Problems to convert with Zarx264gui, audio error

Postby Nunusaur » Thu May 17, 2012 5:45 pm

LantisEscudo wrote:
Nunusaur wrote:I'm having the same issue. I've tried uninstalling iTunes, tried re-installing QuickTime, but the problem persists. >.<


What fixed it for me was installing iTunes, then installing QuickTime, and restarting.


Tried it just now, but no luck. =/ Any idea why this may be happening? I've installed QuickTime from apple's site, unless I was supposed to download it from elsewhere.
Nunusaur
 
Joined: 03 May 2012

Re: Problems to convert with Zarx264gui, audio error

Postby Zarxrax » Thu May 17, 2012 7:12 pm

It should work with just normal quicktime from apple's site, unless something has changed about quicktime recently :\
User avatar
Zarxrax
 
Joined: 01 Apr 2001
Location: Concord, NC

Re: Problems to convert with Zarx264gui, audio error

Postby Nunusaur » Fri May 18, 2012 9:54 am

Zarxrax wrote:It should work with just normal quicktime from apple's site, unless something has changed about quicktime recently :\


Ahh. >.< So there's really no way to possibly fix this?
Nunusaur
 
Joined: 03 May 2012

Re: Problems to convert with Zarx264gui, audio error

Postby Zarxrax » Fri May 18, 2012 11:13 am

As a workaround, you can encode audio in a separate application, or use an older version of Zarx264gui.
User avatar
Zarxrax
 
Joined: 01 Apr 2001
Location: Concord, NC


Return to Footage Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron