rendering a script of any mp4 cuts off the sound

This forum is for questions and discussion of all the aspects of handling and cleaning up your footage with Avisynth.
User avatar
gotegenks
Joined: Sat Oct 03, 2009 9:54 pm
Location: charlesgood, california
Contact:
Org Profile

rendering a script of any mp4 cuts off the sound

Postby gotegenks » Sun Jan 22, 2012 6:33 pm

i can't hear sound on any conversion i do with vdub or zarx from a zarx mp4 script.

avis work fine, and mp4s are totally fine except for the sound. what's going wrong? is it not made to do that? i'm using directshowsource(file), should i be using something else?
Image

User avatar
Phantasmagoriat
Joined: Mon Feb 06, 2006 11:26 pm
Status: ☁SteamPunked≈☂
Contact:
Org Profile

Re: rendering a script of any mp4 cuts off the sound

Postby Phantasmagoriat » Sun Jan 22, 2012 7:26 pm

[Re]install CCCP to get the proper audio codecs working?

Or better, frame-accurate methods, would be ffmpegsource2() or ffcopyrightinfringement(lol)

(they should be included in the org's plugin pack found in the AMVapp. Just save, unzip/extract via right-click, then install AVSPluginPack.exe as administrator, also via right-click)

EDIT: you could also try the beta version of zarx, which doesn't even depend on avs:
viewtopic.php?f=46&t=106546
Image
Org Profile | AMVGuide | Phan Picks! | THE424SHOW | YouTube | "Galactic Escape"

"Effort to Understand; Effort to be Understood; to See through Different Eyes."

User avatar
gotegenks
Joined: Sat Oct 03, 2009 9:54 pm
Location: charlesgood, california
Contact:
Org Profile

Re: rendering a script of any mp4 cuts off the sound

Postby gotegenks » Mon Jan 23, 2012 11:59 pm

nah, i tried all that and still the same...ish, problem.
when i did the beta zarx, though, it gave me a video that had sound for 3 seconds with sped up video, and the sped up video was only spedup a little so it didn't finish in 3 seconds, so when the 3 seconds of sound was up the video continued at the same (faster) pace until the end. now though, there's a sound icon that hints the sound is working, just no audio, which is actually a change.
Image

User avatar
Mol
Strawberry Pie
Joined: Thu Feb 22, 2007 2:28 am
Status: Star Huntin'
Location: Sweden
Org Profile

Re: rendering a script of any mp4 cuts off the sound

Postby Mol » Thu Jan 26, 2012 5:05 am

Use ffms2 instead, dss trowed some depressing desyncs for last project audio/video for me. >_> I don`t remember such problems while i still had pure 32 bit system with one core.
Still better than that MMO.
Image

User avatar
Mol
Strawberry Pie
Joined: Thu Feb 22, 2007 2:28 am
Status: Star Huntin'
Location: Sweden
Org Profile

Re: rendering a script of any mp4 cuts off the sound

Postby Mol » Thu Jan 26, 2012 5:07 am

oh wait ,nvm if you tried it D:.
Still better than that MMO.
Image

User avatar
gotegenks
Joined: Sat Oct 03, 2009 9:54 pm
Location: charlesgood, california
Contact:
Org Profile

Re: rendering a script of any mp4 cuts off the sound

Postby gotegenks » Thu Jan 26, 2012 1:38 pm

well, i never fixed this problem, but thankfully the videos i needed to fix didn't have any cuts in the songs, so i just rendered the video lossless and then put that in vegas and resynced the song and fixed the video how i needed it to be fixed and just rendered and encoded again. Quality took a hit, though...but i'm all good here, still would like a solution but i can just avoid making this a necessity in the future.
Image

User avatar
Phantasmagoriat
Joined: Mon Feb 06, 2006 11:26 pm
Status: ☁SteamPunked≈☂
Contact:
Org Profile

Re: rendering a script of any mp4 cuts off the sound

Postby Phantasmagoriat » Thu Jan 26, 2012 3:10 pm

if ffmpeg is having problems with it, there might be something wrong with the .mp4 itself.
idk... perhaps try demuxing and remuxing the streams.
Image
Org Profile | AMVGuide | Phan Picks! | THE424SHOW | YouTube | "Galactic Escape"

"Effort to Understand; Effort to be Understood; to See through Different Eyes."

User avatar
gotegenks
Joined: Sat Oct 03, 2009 9:54 pm
Location: charlesgood, california
Contact:
Org Profile

Re: rendering a script of any mp4 cuts off the sound

Postby gotegenks » Thu Jan 26, 2012 6:12 pm

yeah i'll try that out, this time without worrying frantically about it.
Image

Mister Hatt
Joined: Tue Dec 25, 2007 8:26 am
Status: better than you
Contact:
Org Profile

Re: rendering a script of any mp4 cuts off the sound

Postby Mister Hatt » Fri Jan 27, 2012 1:00 am

MP4 is always a pain, try to avoid it in general. Too many formats using the same extension makes it annoying to support properly on everything, hence why myself and other keep saying to just use MKV and support CCCP/MPlayer2 playback only.

User avatar
Pwolf
Friendly Neighborhood Pwaffle
Joined: Thu May 03, 2001 4:17 pm
Location: Some where in California, I forgot :\
Contact:
Org Profile

Re: rendering a script of any mp4 cuts off the sound

Postby Pwolf » Wed Feb 01, 2012 8:12 pm

what's the audio format inside the mp4 container? ac3? dts? mp3? aac?
ImageImage
ImageImage
Like the AMV .Org App? Think about donating to help me make it better.


Return to “AviSynth Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests