Hey, Look!

This forum is for the general discussion of Anime Music Videos.

Hey, Look!

Postby Garylisk » Wed Jul 17, 2002 1:15 am

Look at this screen shot from my new leet AMV! I'm using AVI synth and...

Image

WHAT THE F*CK!!?? WHY, GOD?! WHY!!!??

I sat there waiting for the damn thing to encode for a long time. then I ran a quick re-encode to a smaller size in Virtual Dub. I watch it, and I see THIS!! AAAAARGH!

Every single frame of my AMV that uses AVIsynth in Premiere has this damn error message! It didn't do this before! *sobs*
Get a life? I'm a gamer! I have lots of lives!
User avatar
Garylisk
 
Joined: 17 Aug 2001
Location: Equestira
Status: Littlecolt

Postby silver_moon » Wed Jul 17, 2002 1:58 am

I used to get that error all the time, and still do sometimes.

Your computer is most likely having a hard time working with the avisynth files. Since working with them takes a lot of memory and computer dedication, your computer will often rebel by giving you errors like that or some brightly coloured orange screens in place of where your DVD-quality pictures should be.

Go easier on the computer; I had to edit my latest project in twenty second long sections because Premiere went too slow otherwise, or it would give me an error like that. Or, you could just export it in sections using the workspace bar. After you are done editing each section; you can stick them all together (append them) in Virtual Dub. This makes the video MUCH easier to work with since it doesn't go so slow that way and your computer can actually handle it.

Sometimes I still got that error when I was editing in sections; in that case just closing Premiere, waiting a few seconds for your computer to get its memory back, then opening Premiere again before trying to export the timeline once more usually fixes it.

The thing that really fixed it for me was using the work-on-project-in-sections method. It helped run Premiere much, much faster.

BTW, shouldn't this be in Video Help or Video Software Help?

Anywho, those are the methods that worked for me. Hope they help^_^
User avatar
silver_moon
 
Joined: 23 Nov 2001
Location: British Columbia, Canada

Postby AbsoluteDestiny » Wed Jul 17, 2002 4:02 am

Sometimes Premiere crashes avisynth. It happens a lot if you try and make a frame of the movie go really really slow, like less than 1%.

There's other reasons too but essentially you've recently done something on the timeline that crashes avisynth, so go back and delete that clip or effect or whatever. Reload the project and it will be fine.
User avatar
AbsoluteDestiny
 
Joined: 15 Aug 2001
Location: Oxford, UK


Return to General AMV

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests