Newbies: How to make your first AMV

This forum is for the general discussion of Anime Music Videos.

Postby omnikai » Fri Mar 28, 2003 12:51 am

Unless you looking for VIDEO source... That's entirely different. The PC version of FF7 had it's videos in .avi format but it needed a special codec (that came with the game). If you have the PSX game there are various programs you can use to rip the videos off the PSX CD.
Blade's Edge - Home of the True Edge Series
*www.blades-edge.tk*
omnikai
 
Joined: 27 Mar 2003
Location: Canada

Postby Tidus_F_F_X » Fri Mar 28, 2003 10:58 pm

Hey
Im new to the whole amv "family" but i've made avm's befor. i think it's really great that u guys r helping people, and i need sum help. i read the code of conduct and everything. i just need to know :?: how to get videos off my ffx disc and onto my computor??? :?:

I would perfer it if u guys emailed me with the answer

me2_the_xtreme@hotmail.com
Tidus_F_F_X
 
Joined: 28 Mar 2003

Postby V3n0m » Sun Mar 30, 2003 5:29 am

im wondering how i should go about trying to perfectly edit 2 ppl in a different scenery, sumbody pls respond... this question scared 3 ppl away before
Balance is the Universe
and universe is province
Ever Stare Directly into a SaiyanZ Eye?
http://www.saiyanz-venom.com
User avatar
V3n0m
 
Joined: 06 Jan 2003
Location: The far side of the heat...

Postby Pierrot Le Fou » Sun Mar 30, 2003 6:48 pm

Venom: You would have to use photoshop or a similar program and do
it frame by frame by cutting the chars out of one frame and splicing them
into the next.
Image
User avatar
Pierrot Le Fou
 
Joined: 25 Jan 2003
Location: Half way between the gutter and the stars

Postby Beefmaster10000 » Sat Apr 05, 2003 4:19 pm

Okay, I will finally be able to make my very first music video, because I have a new computer, and it is a beauty!

However, I am having a problem with my DVD footage. Well, not really with the footage, just when I use it in the video editing program. Okay, I imported a file using the guidelines for editing programs to accept DVD ripped footage. Though, when I import it it does work, but in the preview screen at the right I press play, and it shows only the first five seconds of the footage. Plus, the imported file only has a picture of one scene, instead of many. probably because I am using a text document.

I wanted to know if that was normal for the preview screen to only play the first five seconds. I really need to know. I am using Windows movie maker for my video editing.

If this is normal, then what do I do to get at all the scenes? I looked through the guide, and I am sort of lost on where I should be looking.
User avatar
Beefmaster10000
 
Joined: 08 Feb 2002
Location: Canada

Postby Pierrot Le Fou » Sun Apr 06, 2003 7:16 pm

Stop using windows movie maker. It's by far the worst video editing
program there is. Get Videomach if you dont have the cash for Adobe
Premiere.
Image
User avatar
Pierrot Le Fou
 
Joined: 25 Jan 2003
Location: Half way between the gutter and the stars

Postby Beefmaster10000 » Sun Apr 06, 2003 11:25 pm

Umm, no, I will not do that. I wasn't asking for your opinion on what you think is the best video editing program.

I have Windows Movie Maker, and I don't feel like spending cash for anything else.
User avatar
Beefmaster10000
 
Joined: 08 Feb 2002
Location: Canada

Postby [3cniv] » Tue Apr 08, 2003 3:20 pm

OK if u wanna make a good vid and rm and asf are bad how do I make mpeg with Abobe Premier 6.0?
Later People

[3cniv]
[3cniv]
 
Joined: 08 Apr 2003
Location: Toronto, Ontario

Postby escaflownewargod » Sun Apr 13, 2003 12:14 pm

I have Mac OS X and all I have is Imovie. Is that ok to use.
escaflownewargod
 
Joined: 11 Apr 2003

Postby AtomicWeezleman » Wed Apr 16, 2003 11:10 am

Beefmaster10000 wrote:Umm, no, I will not do that. I wasn't asking for your opinion on what you think is the best video editing program.

I have Windows Movie Maker, and I don't feel like spending cash for anything else.

i hear ya, i use WMM, sure its not the best piece of software,nut unlike some who use lighting effects to cover up their own shortcomings, those who use WMM, have to try really hard to make a good amv
BEEF, i salute u
I play violent computer games! I could snap at any minute!!!!
User avatar
AtomicWeezleman
 
Joined: 08 Nov 2002
Location: Walking the earth.........

Postby Ashyukun » Wed Apr 16, 2003 11:29 am

[3cniv] wrote:OK if u wanna make a good vid and rm and asf are bad how do I make mpeg with Abobe Premier 6.0?


Assuming you already have your video made and ready export- your best bet is to export it from Premiere (File->Export Timeline->Movie, or just CTL-M) as high a quality AVI as your source is (if editing from DVD source, likely HuffYUV) and then compress it to MPEG using TMPGEnc (www.tmpgenc.com). I don't think Premiere can output directly to MPEG anymore (though I swear it used to be able to, I can't seem to find the option in 6.5....)
Bob 'Ash' Babcock
Electric Leech Productions
User avatar
Ashyukun
Medicinal Leech
 
Joined: 04 Sep 2002
Location: KY

Postby Ashyukun » Wed Apr 16, 2003 11:32 am

escaflownewargod wrote:I have Mac OS X and all I have is Imovie. Is that ok to use.


There's really nothing wrong with any of the programs if you're happy and comfortable with them. Imovie (on the Macs) and WMM (on PCs) are both perfectly acceptable programs, especially if you're just starting out and don't want to/can't shell out the rather large amounts the more complex programs cost.
Bob 'Ash' Babcock
Electric Leech Productions
User avatar
Ashyukun
Medicinal Leech
 
Joined: 04 Sep 2002
Location: KY

Postby mexicanjunior » Sat Apr 19, 2003 2:41 pm

Ashyukun wrote:
[3cniv] wrote:I don't think Premiere can output directly to MPEG anymore (though I swear it used to be able to, I can't seem to find the option in 6.5....)


My version of 6.5 exports to MPEG and MPEG-2. Could be some kind of extra plugin I have. :shock:
User avatar
mexicanjunior
 
Joined: 27 Jun 2001
Location: Dallas, TX
Status: It's a process...

Postby Ashyukun » Mon Apr 21, 2003 8:55 am

mexicanjunior wrote:My version of 6.5 exports to MPEG and MPEG-2. Could be some kind of extra plugin I have. :shock:


I thought it was supposed to be able to as well... but I very well could just be overlooking it. Given I do all my MPEG compression with TMPGEnc anyways, I definitely won't claim I've looked that hard for it... :wink:
Bob 'Ash' Babcock
Electric Leech Productions
User avatar
Ashyukun
Medicinal Leech
 
Joined: 04 Sep 2002
Location: KY

Postby Neo_X » Fri Apr 25, 2003 10:28 pm

:wink: thanx for the help i was just about to poast for help (u saved me) the next vid i make wont be my first, but im looking for a new start...(and all of my prior stuff was just junk) so thanx again. cya
Neo
Neo_X
 
Joined: 25 Apr 2003

PreviousNext

Return to General AMV

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests